Çağlayan Mah. 2055 Sok. No:31/1 Muratpaşa / Antalya

Hemen Bizi Arayın

+90 535 463 53 33

Talep Formu
Bizimle İletişime Geç
Hemen Bizi Arayın

+90 535 463 53 33

Bizi Takip Edin
Erektil Disfonksiyon | Erektil Disfonksiyon Tedavisi

Erektil Disfonksiyon

Erektil disfonksiyon içeriğimize hoşgeldiniz. Bireyin farklı sebeplere bağlı olarak sürekli veya belli aralıklarla tekrarlayan biçimde, cinsel ilişki için yeterli penis sertleşmesini sağlayamaması veya sertleşme halini koruyamaması erektil disfoksiyon veya sertleşme sorunu olarak tanımlanır. Erkeğin cinsel ilişki sırasında ereksiyon olamaması hali psikolojik etkenlere fazlasıyla bağımlı bir durumdur. Sertleşme problemi ağırlıklı olarak,

  • Sistemik hastalıklar( diyabet, kalp, böbrek yetmezliği, kronik karaciğer yetmezliği)
  • Nörolojik hastalıklar ( Parkinson, inme, Alzheimer, Multipl Skleroz)
  • Psikiyatrik hastalıklar( Depresyon)
  • Endokrin hastalıklar( Troid bezinin az veya fazla çalışması, erkeklik hormonunu azalması, hiperprolaktinemi,)
  • Penis hastalıkları
  • Anksiyete
  • İlaçların yan etkileri
  • Yaşlılık
  • Şişmanlık
  • Uyuşturucu bağımlılığı
  • Alkol, sigara tüketimi gibi nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

Cinsel sorunlarla tedavi başvurusu yapan hastalar arasında yapılan bir araştırmaya göre, erkeklerin yaşadığı cinsel problemler arasında ilk sırada yer almaktadır. Tüm yetişkin erkek sayısı baz alınarak yapılan hesaplamada %10-12 oranında sertleşme sorunu görülmektedir. Organik ve psikojenik sebeplere dayalı olarak ortaya çıkan bu durum, eşler arasında önemli sorunların yaşanmasına temel teşkil etmektedir. Sertleşme sorununun tedavi yöntemleri sorunun psikojenik veya organik nedenlere ortaya çıkmasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu sebeple tedavi öncesinde erektil disfonksiyona sebep olan nedenin belirlenmesi gerekir.

Erektil Disfonksiyon Tedavisi

Sertleşme sorunu psikojenik sebeplere dayalı olarak ortaya çıkmış ise, cinsel terapi, bireysel terapiler ve dinamik yaklaşımlı cinsel terapiler uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra alkol ve sigara tüketiminden kaçınmak, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapmak gibi yaşam tarzının farklılaşmasını sağlayan öneriler sertleşme sorununa dair şikâyetlerin azalmasında yararlı olmaktadır.

İlaç Tedavisi: penis damarlarının genişlemesini sağlayarak kan akışını artıran ilaçlar sertleşme sorununun tedavisinde ilk seçenekler arasında yer almaktadır. Yan etkileri sebebiyle mutlaka hekim kontrolünde kullanılması gereken ilaçlar sık kullanıldığında ciltte kızarıklık, baş dönmesi, mide yanması, uyuşukluk hissi gibi belirtiler görülmektedir.

Penil protezler: halk arasına mutluluk çubuğu olarak bilinen penil protezler sertleşme bozukluğunu had safhada yaşayan hastaların tedavisine yönelik olarak uygulanmaktadır. Penisin içerisine yerleştirilen protezler vasıtasıyla cinsel ilişkiyi mümkün kılan bu yöntem, sertleşme sorunu yaşayan hastaların kalıcı olarak tedavisini mümkün kılmaktadır.

Şok dalga tedavisi: Penisin cinsel ilişkiye uygun şekilde serleşmesini düşük yoğunluklu şok dalgalarının penise verilmesiyle sağlayan bu tedavi yöntemi, birden fazla seans halinde uygulanır. Tedavi sırasında penis dokusunda ufak hasarlar oluşturmakla birlikte iyileşme sürecinde penisteki kan damarları yenilenerek penise giden kan miktarında artış sağlanır.

İğne tedavisi: penis içerisinde bulunan süngerimsi dokuya ilaç enjekte edilmek suretiyle sertleşmenin sağlandığı bir tedavi yöntemidir. Kısa sürede etki gösteren iğne tedavisinde bazı hallerde usun süreli ereksiyonlar görülmektedir. Bu gibi durumlarda mutlaka acilen doktor kontrolü gerekir.