Çağlayan Mah. 2055 Sok. No:31/1 Muratpaşa / Antalya

Hemen Bizi Arayın

+90 535 463 53 33

Talep Formu
Bizimle İletişime Geç
Hemen Bizi Arayın

+90 535 463 53 33

Bizi Takip Edin
Penis Eğriliği Nasıl Geçer 2022

Sertleşmeme Sorunu Tedavisi

Sertleşmeme sorunu tedavisi ile ilgili çeşitli bilgiler sunacağımız bu yazımızda siz de erkeklerde yaşanan bu sorun hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Günümüzde birçok erkekte görülen sertleşme sorunu, cinsel ilişkilere olumsuz bir şekilde yansır. Sertleşme bozukluğu olarak da bilinen bu sorun, bazen cinsel ilişki öncesinde penisin yeteri kadar sertleşmesinin önüne geçerken bazen de cinsel ilişki sonuna kadar penisteki sertliğin korunamaması olarak karşımıza çıkar. Her iki durumda erkek açısından ciddi sorunların ön plana çıkmasına neden olur. Partneri karşısında kendisini yetersiz hisseden erkek, aynı zamanda öz güven kaybı ile karşı karşıya kalır. Bunun yanında cinsel ilişkiden soğur ya da ilişki öncesinde bazı kaygılar edinir. Bu durum erkeğin cinsel ilişkide daha etkisiz olmasına ve başarısız sonuçların devam etmesine neden olur.

Sertleşme Bozukluğu Nedir?

 

Sertleşme bozukluğu ya da sertleşme sorunu, penisin cinsel ilişki sırasında ya da cinsel ilişki sonuna kadar yeterli sertliği sağlayamaması olarak bilinir. Burada sertleşmeme sorunu tedavisi yapılmalıdır. Ayrıca her ilişkide aynı sorun ile karşı karşıya kalınması yine sertleşme sorunu olarak karşımıza çıkar. Sertleşme sorunu yaşayan bir erkek, öncelikle cinsel ilişkiye başlamadan önce penisin gerekli sertliğe ulaşamaması ile karşı karşıya kalır. Bunun yanında sorunun ortaya çıktığı diğer bir an ise cinsel ilişki sırasında görülür. Erkek cinsel ilişki bitene kadar penis sertliğini koruyamaz ve tam olarak boşalma meydana gelmeden penis sertliğini kaybeder. Tabi bundan kaynaklı başta erkek olmak üzere karşı cins ilişkiden istenen hazzı alamaz ve dolayısı ile başarısız bir cinsel ilişki süreci ortaya çıkar.

Sertleşme Bozukluğu Nedenleri Nelerdir?

 

Erkeklerde yaşanan her cinsel işlev bozukluğunda olduğu gibi sertleşme sorunları da birtakım nedenlere bağlı olarak kendisini gösterir. Ayrıca bu nedenlerin tam olarak bilinmesi sorunun çözülmesine katkıda bulunur. Bu yüzden öncelikle sertleşme bozukluğu nedenleri bilinmeli ve buna göre bir çözüm yolu üretilmelidir. Genel olarak erkeklerde görülen sertleşme sorununun nedenleri aşağıdaki gibidir;

  • Periferik şeklinde damar hastalıkları, damar sertliği, önceden geçirilen kalp krizleri, yüksek tansiyon gibi birçok rahatsızlık penisin sertleşmesine engel olabilir.
  • Ayrıca şeker hastalığı, siroz, böbrek yetmezliği ve yüksek kolesterol gibi rahatsızlıklar da sertleşme bozukluğuna neden olur.
  • Sertleşme bozukluğuna neden olan nörolojik hastalıklar ise epilepsi, inme, MS şeklinde karşımıza çıkar.
  • Bunların yanı sıra KOAH ve uyku apnesi gibi hastalıkların yanı sıra akciğer hastalıkları da yine sertleşme sorununa yol açar.
  • Tiroid hastalıkları ve hormonal bozukluklar da yine aynı sorunun gündeme gelmesinde etkili olur.
  • Diğer yandan penise şeklini veren dokularda oluşan birtakım bozulmalar yani peyronie hastalığı peniste sertleşmeyi engelleyebilir.
  • Depresyon, herhangi bir nedenle yaşanan travmalar sonrası stres ya da cinsel performans anksiyetesi şeklindeki psikolojik sorunların ardından da sertleşme sorunları ortaya çıkabilir.
  • Bazı kemoterapi ya da radyoterapi tedavileri sırasında kişinin aldığı ilaçların yan etkileri nedeniyle sertleşme problemleri görülebilir.
  • Çeşitli ameliyatlar ya da geçirilen operasyonlar sonrasında da sertleşme bozukluğu çok sık görülen bir durumdur.

Görüldüğü gibi erkeklerde sertleşmeye neden olan birçok farklı etkenden bahsetmek mümkündür. Genel anlamda erkeklerde sertleşme problemini tetikleyen pek çok etken vardır. Bu nedenle tedavi sürecinde her zaman için uzman doktorlardan yardım almak ve buna göre uygulamalar yapmak gerekir. Aksi takdirde sorun daha fazla büyüyebilir ve istenmedik durumlar ortaya çıkabilir.

Sertleşme Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

 

Sertleşme bozukluğu erkeklerde farklı belirtiler ile ortaya çıkabilir. Belirtilerin neticesinde uygun sertleşme sorunu tedavisi yapılır. Bu yüzden tam olarak sorunun anlaşılması adına belirtilerin neler olduğunun bilinmesi ve erken müdahale edilmesinde fayda vardır. Şimdi, erkeklerde görülen sertleşme sorunu belirtileri nelerdir? Bunları inceleyelim.

  • Erkek penisinde cinsel ilişkinin hemen öncesinde birleşme yaşayabilecek kadar sertleşme olmaması
  • Mevcut sertliğin kaybedilmesi
  • Ayrıca erken boşalma gibi farklı problemler nedeniyle sert bulunan peniste bulunan sertliğin yok olması

Sertleşme Bozukluğu Tanı Yöntemleri

 

Sertleşme bozukluğu genel olarak erkeklerde sık görüntülemeler sorunlardan oluşur. Bu soruna tanı konulması aynı zamanda sertleşme bozukluğunun da neden kaynaklandığının tespit edilmesinde önemli bir rol oynar. Bu sebeplerden dolayı yaşayın sorun gidermesini lütfen uzman bir hekime görünmesi ve hekim tarafından gerekli incelemelerin yakındaki tanı konmasında her zaman için fayda vardır. Tabi sertleşme bozukluğu için tanı konması için bazı testler ve tetkikler içindir. Bunlar genel olarak ayrıntılı olanlar;

Kan ve İdrar Tetkikleri

Sertleşme bozukluğu ile ilgili tanıma ilk olarak kan ve idrar tetkikleri ön plana çıkar. Kaynaklardaığının tespit edilmesinde önemli bir yere sahiptir. Öncelikten önce kan sayımı, kolesterol ve şeker hastalıkları ile ilgili tetkikler içindir. Daha sonra ise bazı hormon tetkikleri yapılır ve hormon neden kaynak neden bulunmaya çalışılır. Ayrıca doktorların gerekli görülmesi halinde böbrek ve kısımları gibi durumların son durumunun öğrenilmesi adına farklı tetkikler de gerekir.

Renkli Doppler

 

Renkli doppler ile yapılan tanı koyma işleminde. Penis damarlarındaki kan kaynağı neden neden kaynaklanmıştır hakkında bilgi verebilir. Penisteki damarlarda gerçekleşir. Bu sorun renkli doppler ile ilgili sorun hakkında birtakım içindir sunar.

Ultrason

 

Ultrason, herkesin görüş bildiği gibi bir görüntüleme cihazı olarak karşımıza çıkar. Tam olarak öğrenilmeye çalışılır. Bu cihazda görüntülemenin kullanılabilmesi için yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılır ve organların kullanılmasını sağlar doktorların var olan olumsuz durumları görmesi mümkün hale getirilir. Cihazın görüntüleme özelliği sayesinde peniste meydana gelen kan dolaşımı ve penisin iç yapısındaki bozukluklar.

Biotesiometri

 

Biyotiyometri testi ile yapılan fonksiyonel uyarlamayı test etmektir. Test elektromanyetik titreşimler ile ilgili ve ereksiyon oluşturan sinirlerde bir problem olup olmadığını kontrol eder.

NPT (Noktürnal Penil Tümesans) Testi

 

Npt testi, bazı gece testi olarak bilinir. Test aşamasında penisin etrafına cihaz yerleştirilir ve bunun ardından uygulanır uykuda ereksiyon olma durumlarına bakılır.

Sertleşmeme sorunu tedavisi ile ilgili çeşitli bilgiler sunacağımız bu yazımızda siz de erkeklerde yaşanan bu sorun hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Günümüzde birçok erkekte görülen sertleşme sorunu, cinsel ilişkilere olumsuz bir şekilde yansır.

Sertleşme Sorunu Tedavisi

 

Sertleşme sorunu tedavisi için ilk olarak sonunun neden kaynaklanması tespit edilir. Bunun ardından ise tedavi ile ilgili işlemlere geçilir. Sorunun ortaya çıkmasında etkili olan nedenler, çözümlemenin hızlanmasına yardımcı olur. Tetkikler ve incelemeler üzerinde sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklere göre uzman hekim tarafından ilaç tedavisi uygulanmaya başlanır. Genelde pek çok sertleşme sorunu ilaç tedavisi ile çözüme ulaştırılabilir. Ancak farklı tedavi yöntemleri ön plana çıkar.

Sertleşme sorunu ilaç tedavisi dışında cerrahi operasyonlarla da tedavi yapılmaktadır. Hastanın doktoru uygun gördüğü üzerinde penis üzerinde cerrahi yapılan yapılır ve sertleşme sorunu bu şekilde çözülmeye çalışılır. İmplant olarak karşımıza çıkar. Penil implant, penis içerisine implant yerleştirilen bir cerrahi operasyondur. İmplantın yerleştirilmesi ile ereksiyon sorununun giderilmesi amaçlanır ve başarılı başarılı sonuçlar elde edilen bir operasyon olma özelliği taşır.

Bunların yanı sıra ereksiyon problemlerini çözümnde etkili olan bazı cihazlar olduğunu söylemek mümkündür. Vakum pompaları bu cihazlardan biri olarak ön plana çıkar. Sertleşme sorununa yardımcı olan bu cihazlar sayesinde kısa süre içerisinde penisin sert bir forma gelmesi mümkün olur. Tabi vakum pompaları doktor tarafından tavsiye edilir duruma göre cihazlardır.

Sertleşme Sorunlarında Vakum Uygulaması Ne Zaman Yapılır?

 

Sertleşme bozukluklarında vakum tedavisi, genel olarak yaşlı hastalar için uygulana bir tedavi yöntemidir. Bunun nedeni ise yaşlı kullanımını invaziv tedavilerin gerçekleştirilmesi biraz zordur. İlerleyen kullanındaki bireylerin çeşitli hastalıklara sahip olmaları nedeniyle ilaç tedavisiine pek sıcak bakılmaz. Vakum pompası ile tedavi tercih edilir.

Vakum pompası ile yapılan tedavilerin yapılması zaman için gerekli sonuçların elde edildiğini söylemek doğru olur. Bunun yanında vakum pompasında durum gibi durumların oranı oldukça düşüktür. Ayrıca kullanım sıklığı ile ilgili. Vakum pompalarında bilinmesi gereken sadece bunun nasıl kullanılacağının bilinmesi yapılmaktadır. Vakum pompaları aslına bakılırsa el becerisi gereklidir cihazlar olarak karşımıza çıkar ve bu kullanım nasıl kullanılır. Çünkü vakum pompası doğru bir şekilde uygulanırsa oldukça etkili sonuçlar ortaya çıkarır.

Sertleşme Bozukluğunda Penil İmplantlar Ne Zaman Kullanılır?

 

Sertleşme sorununa çözüm getiren tedavi yöntemlerinden biri de penil implantlardır. Penil implantlar ile çözüme ulaşılmaya çalışılır. Uygulamada penisin içerisinde penil implanlat yerleştirme ereksiyon sorununun çözümü gereklidir.

Diğer adıyla penil protez olarak bilinen penil implant içindir. İmplantlar sadece mekanik ilişkide karşımıza çıkar. Ayrıca bu implantlar, penis içerisine yerleştirilmeleri halinde hasta birkaç hafta kadar zor ve gecikmeli. Operasyonun nedeni bu tür konular hakkında bilgilendirilmesi gerekiyor.

Diğer yandan penil implantların bazı çeşitleri vardır ve bunlar şişirilebilir ve yarı sert olarak ön plana çıkar. Şişirilebilir implantlar, genel olarak fizyolojik yani yapısal bir sertleşme meydana getiriyor. Ayrıca şişirilebilir implantlarda mekanik problemlerin gelişme oranı daha fazladır, ancak enfeksiyon oluşma riski de aynı derecede düşüktür.

Sertleşme Sorunu Kaç Yaşlarında Başlar?

 

Genel olarak erkeklerde sertleşme bozukluğu her yaşta görünür. Bu konuda kesin bir yaş aralığı vermek yanlış olur. 40 yaşın düğmesinde erkeklerde daha fazla görüldüğünü belirtir. Tabi bu sorunun ilerleyen yaşlarda daha sık görüldüğü birtakım nedenleri vardır. Bunlar arasında ilk olarak karşımıza çıkan kalp ve şeker hastalığıdır. Kalp damar ya da şeker hastalığına sahip olan erkeklerde sertleşme problemi ile ilgili riskler diğer erkeklere göre daha yüksek orandadır.

Genel olarak psikolojik etkenlere bağlı olarak ortaya çıkar. İlk gece korkusu yaşayan erkekler örnek verilebilir. Daha önce herhangi bir şekilde cinsellik ile ilişkili olan bir erkek, evinizde ilk gece tam olarak ne yapması içindir bilmez ve bunun yanında panikle birlikte.

Sertleşme Sorunu Hangi Sıklıkta Ortaya Çıkar?

 

Erkeklerde sertleşme sorunu çok sık ortaya çıkan bir durumdur. İkinci sırada yer aldığını söylemek doğru olur. Ayrıca sorun giderme belgelerine göre birinci sırada yer alır. Cinsel ilişki etkisi birleşmesi önleyen sertleşme sorunu, ortaya çıkması halinde direkt olarak tedavi edilmektedir. Böyle bir durumda ise doktora başvurma sıklığı önemli bir artış gösterir. Toplum içinde yaşayan erişkin erkelerin yaklaşık olarak yüzde 20’sinde sertleşme bozukluğu bulunur. Ayrıca 40 – 70 yaş arası erkeklerde yüzde 50 civarındalarındadır.

Sertleşme Sorunu İlaç İle Tedavi Edilebilir Mi?

 

Sertleşme bozukluğu ilaç ile tedavi edilenilen cinsel işlev bozukluğundan oluşur. Bazı ilaçlarla ilgili kaldırmak kaldırmak ve erkeklerin tekrar ereksiyon olmalarını sağlamak mümkün olur. Genel olarak ilca sayfasında kişiye göre gösterir gösterir. Hormonal ayarlama sertleşme sorunu yaşayan bir erkek için hormon düzenleyici ilaç ile tedavi yapılır. Erkeklerde testosteron eksikliği sertleşme bozukluğu yaşanmasına neden olan bir hormondur. Bu türden kullanılan hormon düzenleyici ilaç ile testosteronun nedeni eksikliğin giderilmesi gerekir. Bunun için erkekte hormon düzeyinin bir sorun bulunmuyorsa başka bir kullanım için hormon düzenleyici ilaç kullanın.

Sertleşme sorunu ile ilgili son öncelikle oldukça etkili ilaç kullanılmaya başlanmıştır. Bunlar arasında sildenafil, vardenafil, tadalafil gibi ilaçlar ön plana çıkar. Bu ilaç sayesinde peniste bulunan damarları genişletmek ve bunun yanında kan akışını aktif hale getirerek ereksiyon sağlamak mümkün olur. Tedavi aşamasında ilaçların düzenli bir şekilde bunun ile sertleşme sorunu kısa sürede ortadan kalkmaktadır.

Sertleşme Sorunlarında İlaç Tedavileri Başarılı Olur Mu?

 

Sertleşme sorunları için gerekli ilaç tedavisinin, hormon zaman yetersizliği. Hastada eşitli nedenlere bağlı olarak oluşan hormon eksikliği ya da fazlalığını gidermek için birtakım ilaç verdi ve bu şekilde sertleşme sorununun üstesinden gelinmeye çalışılır. Sertleşme altında hormon eksikliğine bağlı ilaç tedavisini izleyin fosfodiesteraz inhibitörleri inceleme yer alan ilaç ile tedavi içindir. Genel olarak hormon eksikliği yaşanması halinde hastalara verilen ilaç şu şekildedir;

  • Sildenafil
  • Vardenafil
  • Tadalafil

Değerlendirmeniz gerekir. Bunun yanında diyabet hastalığı nedeniyle yapılan sertleşme problemleri için yine de listelemiş olduğumuz ilaç ile tedavi uygulanır. Erkeklerde de bu ilaç ile ilgili sonuçlar elde edilirmektedir.

Sertleşme Sorunu İçin Kullanılan İlaçları Kalp Hastaları Da Kullanabilir Mi?

 

Sertleşmeme sorunu genel olarak bakılırsa en önemli risk faktörlerinden biri kalp hastalığıdır. Kalp hastası olan bireyler hiçbir şekilde nitrat kullanılır bulunan ilaçları kullanamaz. Bu hastalığın kalp hastası olmasının yanı sıra sertleşme sorunu ile karşı karşıya kalan erkekler için ilaç tedavisine sahip olduğumuz kalp hastalığı ve dereceleri doktorlar ile paylaşmaları tavsiye edilir.

Sertleşme Bozukluğunda Fiziksel Nedenler Nelerdir?

 

İlk kez damarsal hastalıklarını göstermek için sertleşme bozukluğuna yol açar. Ayrıca nörojenik ve hormonal nedenlere bağlı olarak da sertleşme oluşur meydana gelebilir. Diğer yandan çeşitli hastalıklar nedeniyle kullanılan ilaçlar, aşırı alkol ve madde kullanımı da aynı şekilde sertleşme nedeniyle ortaya çıkarır.

Serum problemlerinin ortaya çıkmasında biri çıkan fiziksel etkenlerin başında damar hastalıkları yer alır. Nedenleri damar hastalıkları olduğunu da söylemek doğru olur. Bunun yanında hormonal denge de yine sertleşme üzerinde önemli amaçlar oluşur. Testosteron eksikliği yaşanması sertleşme bozukluğuna neden olan fiziksel nedenler arasında karşımıza çıkar. Nörojenik nedenler ise şeker ya da parkinson hastalığılarına bağlı olarak görüntüler fiziksel nedenlerden oluşur. Prostat ameliyatı ile ilgili erkeklerde sertleşme içindir yaşandığı görülüyor. Bu durumda prostat ameliyatı ile ilgili sıkıntılar yaşanabilmektedir. Bunların dışında erkeklerin kullandığı antidepresan ilaç ya da kalp ilaçları sertleşme sorunları yaşanmasına neden olur.

Sertleşme Bozukluğunda Psikolojik Nedenler Nelerdir?

 

Sertleşme sorunu fiziksel nedenler ile ortaya çıkabileceği gibi psikolojik nedenlere bağlı olarak da ortaya çıkıyor. Cinsel işlev bozukluğu olarak bakıldı.

  • Erkeklerde oluşan sertleşme sorunları çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar ve psikolojik nedenler arasında ilk olarak karşımıza cinsel konulardaki bilgi eksikliği gelir. Erkeklerin cinsellik ile ilgili yeterli deneyime ve ilgili sahip olduğunuz sertleşme sorunları ile karşı karşıya kalmalarına neden olur.
  • Ayrıca sertleşme sorununa neden olan başka bir etmen ise çevresel faktörlerdir. Erkekler yaşadıkları ilişki içerisindeki problemler, çalıştıkları iş yerinde yaşadıkları sorunları, maddi sıkıntılar ve sahip oldukları diğer şeylerde cinsel sorunlardan büyük bir şekilde etkilenir. Bu tür sıkıntılar yüzünden ise sertleşme sorunları ortaya çıkar.
  • Bunların yanı sıra ilerleyen yaş ile birlikte daha sık görülmeye başlanan sertleşme sorunları, erkeklerin cinsel konulardaki yetersizliğini kabul etmediği lütfen da baş gösterir.
  • Erkekler, seçtiğiniz hamilelik, bebek emzirme ve menopoza girme dönemlerinden genel olarak olumsuz etkilenir ve bu etkilerin yansıması sertleşme bozukluğu olarak ön plana çıkar.
  • Performans kaygısıdır. Performans ve tatmin ile ilgili çeşitli kaygı ve endişeler içinde kalmak. Endişe ve kaygıya bir de eşin olaylara yaklaşımı eklendiğinde sorun giderme üzerinden çıkılmaz bir hal alabilir.